Iubirea fata de noi insine – pe Urbankid.ro

Ideea existentei unui copil in interiorul nostru, chiar acum, la varsta adulta, este straina majoritatii covarsitoare a oamenilor de pe planeta Terra. Inca si mai multi dintre noi nu avem nici un fel de constiinta asupra faptului ca, desi aflati la varste biologic adulte – adica in buletin scrie ca am trecut de multisor in maturitate – varsta noastra emotionala nu sare de maxim 4-5 ani. Uneori si mai putin de atat.

Ne suparam, reactionam, batem din picioare, ne tavalim pe podea, facem crize de furie, de gelozie si blocaje de frica, ne smulgem jucariile din mana sau ne luam jucariile si plecam – cam asa ne purtam inca cei mai multi in relatiile interumane. Precum un copil intre 2 si 5 ani.

Si parca in nici o alta relatie nu se vede mai bine relatia cu propriul nostru copil interior decat atunci cand devenim parinti si ne uitam in ochii propriilor nostri copii. Parca in nici o alta circumstanta nu se vede mai bine propria noastra lipsa de rabdare, de intelegere si de empatie fata de nevoile si manifestarile propriului copil interior, decat atunci cand manifestam lipsa de rabdare, intelegere si empatie in fata nevoilor exprimate zgomotos de copiii nostri.

Continuarea articolului, in Editorialul Wow, Mamica! de pe Urbankid.ro, cu un click aici.

One thought on “Iubirea fata de noi insine – pe Urbankid.ro

  1. ‘Iar blocajele astea au toate de-a face cu propriul nostru copil interior. Cu propria noastra ura fata de noi insine. Cu propria noastra relatie disfunctionala cu noi.’
    E foarte greu sa ai o relatie impacata cu tine cel de acum, fara sa te gandesti la copilul adevarat care ai fost si la modul in care ai fost umilit, dresat, batut, sau pur si simplu ignorat. E foarte greu sa te gandesti la copilul interior din tine fara sa te revolti impotriva parintilor tai, dar e singura cale. Pana s-o citesc pe Alice Miller, negativitatea mea era indreptata spre mine -prea timida, prea putin spontana, prea …nu eram niciodata multumita de mine. De cand mi-am dat seama ca nu am fost asa, ci am devenit asa, ca am fost conditionata sa am comportamentul care placea, mi-e mai usor sa ma accept

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *