Despre respect, din prima zi de viata a bebelusului – pe Urbankid.ro

Citeam zilele trecute un interviu minunat în revista englezească The Mother. Un interviu cu cea care a fost Jean Liedloff, autoarea cărții The Continuum Concept, carte care a revoluționat, sau, poate mai corect spus, a început să readucă relația unei mame cu copilul sau înspre ceea ce este natural a€“ în sensul de creat de natură, așa cum e menit să fie.

În interviul cu pricina, Jean Liedloff menționa cum, până de curând, pe bebeluși se făceau operații fără anestezie, în convingerea că bebelușul nu simte durerea sau că, chiar dacă o simte, nu își va aminti de ea. O barbarie izvorâtă din profunda ignoranță, ca multe altele, de altfel.

Și plecând de aici mi-am propus să scriu azi despre cum să ne purtăm cu corpul bebelușilor noștri. Îi vedem așa mici, aparent fragili și neajutorați, și micimea trupusoarelor lor ne face să uităm, de multe ori, că în trupușorul ăsta se află un Spirit la fel de luminos ca și al nostru. O ființă care are dreptul la același respect ca și noi înșine.

Felul în care ne atingem bebelușii, încă de la primele lor clipe de viață, lasă impresii adânci în subconștientul lor. Aduc informații despre cum e lumea în care au sosit. Și îi învață primele noțiuni despre respectul și iubirea de sine, pietrele de fundație ale dezvoltării noastre emoționale.

Continuarea articolului, in editorialul Wow, Mamica! de pe Urbankid.ro, cu un click aici